2021 Halı Trendleri Nelerdir?

2021 Halı Trendleri Nelerdir?

2021’nin Halı Trendlerini incelediğimizde karşımıza; halı dendiğinde olmazsa olmazlardan olan kısa tüylü shaggy modelleri, özel kalıplı ve lazer kesim asimetrik halı modelleri, modern evler için tasarlanmış 3 boyutlu halı modelleri, modern evler için tasarlanmış tuğla desen halı modelleri kabartmalı halı modelleri, çizgili halı modelleri, kilim desenli halı modelleri, floral desenli çiçekli halı modelleri çıkıyor. Bambu ve tensel iplikle üretilmiş halılar. Halı modelleri ise günümüzde başlıca 2 başlıkta kategorize ediliyor.

1) El dokuma halı modelleri,

2) Makine dokuma halıları.

El Dokuma Halı Çeşitleri ise kendi içinde gruplara ayrılıyor; Antika halılar. eskitme halı modelleri, modern el dokuma halıları v.b.

El dokuma halılar bildiğiniz üzere en değerli halı modellerinden ve 2020 kış sezonunda da yine ön plandalar. İpek, yün, pamuk iplik türevleriyle dokunabilen el dokuma halıları özel tezgahlarda dokunuyor.Bu sezon evinizin en güzel köşesi olan salonunuz için görsel şölen yaratacak bir halı arıyorsanız, el dokuması halı modellerine yönelebilirsiniz. Çok ayakaltı olmayan ve yoğun trafiğe sahip olmayan salonlar için el dokuma halı modelleri her zaman en güzel seçenekleri oluşturuyor zira. Ayrıca yeni sezon dahalı modellerinin sıra dışı kalıplarda kesilerek adeta dantel zerafetine sahip asimetrik kesimlerde tasarlandığını görüyoruz. Bu görsel şölene bir de kabartma dokular eklendiğinde ise ortaya şaheser halı modelleri çıkıyor. Aydın, Muğla, Denizli ve İzmir hinterlandına bakıldığında aradığınız halı, kilim, yolluk, paspas çeşitlerini rahatlıkla Ecolux By Erdemoğlu Efeler Aydın mağazasında bulabilirsiniz. Başka bir deyişle “Halı Aydın’da” 1976’dan beri bizden sorulur…

2021 Kış Sezonunda Halı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Halı seçimlerinde kullanılacak olan oda hangisi, eşyalar,dekorasyon ve renk uyumu önemlidir. Kısacası kullanacağınız halının rengi ve dekorasyon stili mobilyaların karakteristiği ile uyumlu olmalı. Yine aldığınız halının evladiyelik, uzun ömürlü ve dayanıklı olmasını istiyorsanız, kaliteli ipliklerden dokunan ürünleri seçmelisiniz. Zira bu tarz bir halı, rengi solmadan, deseni bozulmadan, ilmekleri sökülmeden yıllarca kullanılabilir.

Artı sık dokunmuş, sık ilmek sayısına sahip olan halı modelleri ilk tercihleriniz arasında olmalıdır. Bu tarz halılar hem yer zeminiyle alakanızı kestiği gibi evleri sıcak tutar, hem de sıkı dokuma özellikleri nedeniyle sıvıları emmez ve leke tutmaz. Aynı zamanda kaymaz ve deformasyona uğramaz.

Yine halıların hav yüksekliği de önemli konulardan… Hav yüksekliği yoğun olan halı modelleri her zaman daha gösterişli ve kaliteli görsel sunar. Fakat takılmamak adına koridor, antre – giriş, mutfak ve çocuk odaları için önerilmez. Salon ya da oturma odaları, sıcak olması gereken yatak odaları için yüksek havlı halılar önerilebilir. Son olarak seçtiğiniz halının; antibakteriyel, kir – leke – bakteri tutmaz özelliklerde olması da aranan kriterlerden olmalıdır.

2021 Mutfak Halısı Modelleri

Evlerin mutfakları; oturma odaları, antre ve holler kadar yoğun trafiğe sahip olan bölümlerdir. Sürekli yemek pişen ve yenen bu bölümlerde leke ve kir tutmayan ürünlere yönelmelisiniz. Akrilik halılar, leke sökücü deterjanlar ve ürünler kullandığınızda leke tutmayacağından mutfaklarınız için akrilik halı modellerine bakabilirsiniz. Yine özellikle bu noktada antibakteriyel ve hijyen ürünlere yönelmeniz önemli.

2021 Yatak Odası Halısı Modelleri

Yatak odası halısı seçerken ayağınızı yerden kesecek yüksek havlı, sık dokunmuş halılar seçmenizde yarar var. Fakat kopkoyu ya da aşırı canlı renkler yerine göz okşayan, soft renklere sahip, pastel tonlu halılara yönelmenizi öneririz. Bu tür halı modelleri yatak odanızda dinlendirici ve huzur veren modeller olarak karşınıza çıkacaktır. Renk harmanı olarak 2020 halı trendinde; bej, beyaz, tatlı kırmızı, kahve tonları, pudra, bebe mavisi, kum beji gibi açık renkleri tercih edebilirsiniz. 

2021 Çocuk Odası Halı Modelleri

Çocukların odaları evin en renkli ve enerjik bölümleri olduğundan bu noktada sempatik ve yumuşak renklerden oluşan ürünlere yönelmenizi öneririz. Halının tasarımı her nasıl olursa olsun mutlaka antibakteriyel ve bünyesinde toz barındırmayan, kısa tüylü, sık dokumalı, kirve leke tutmaz niteliklerde olmalıdır.

Bu içeriğimiz de de sizlere 2021 En Güzel Halı Modellerinden söz ettik. Aydın’da halı, kilim, yolluk ve paspas denince akla ilk Ecolux by Erdemoğlu gelir.